Ullas laxrätt

Detta är en kanongod laxrätt som dessutom är väldigt enkel att laga. Tack ”Ullen bullen” för att du gett mig detta recept 🙂

Ingredienser

För 4 personer

Lax

600 g benfri laxfile. Köp en hel sida hos fiskhandlaren och be dem ta bort skinnet.

Fyllning

  • 150 g skalade räkor, grovt hackade
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 – 1 dl hackad dill
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • ev. lite salt

Sky

  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 – 1 dl hackad dill
  • ev. några droppar citron

Gör så här

Skär laxsidan i 4 filéer (ca 6 cm breda) och skär en skåra i mitten på varje. Lägg filéerna i en lättsmord ungsfast form. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och fördela den i skåran på alla filéer. Det får gärna ligga lite ovanpå också.

Ställ in formen i 225 grader ca 8-10 min.

Under tiden kan du blanda ihop ingredienserna till skyn, i en kastrull. Låt alltsammant koka ihop någon minut.

Servera gärna med pressad potatis, och garnera laxfiléerna med lite sik eller löjrom, samt en dillkvist före servering.

Lycka till och smaklig måltid 🙂