Det här receptet fick jag av en granne då vi bodde i Kungälv. Jag har inte bakat dessa bullar på jättelänge, men minns att de var goda.
Kanske dags att prova igen 🙂
Ingredienser
- 50 g jäst
- 150 g margarin
- 5 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 2 dl socker
- 2 tsk stött kardemumma
- 1 1/4 – 1 1/2 liter vetemjöl
- 1 ägg
Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke.
Smält matfettet, häll i mjölken och värm tills det är fingervarmt. Häll degspadet över jästen, rör om och tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa 10-15 minuter i bunken.
Tag upp degen på mjölat bord och arbeta den med händerna. Tillsätt så mycket mjöl att degen släpper bakbordet. Arbeta och dela till önskat bakalternativ.
Lägg dem på plåt och låt jäsa ca 30 minuter, Pensla med uppvispat ägg och grädda:
längderna ca 20 min i 200 graders ugnsvärme
bullarna ca 8 min i 250 graders ugnsvärme
Låt brödet svalna under en bakduk, så de inte torkar.
Lycka till!