Kottes rödbetssallad

Ingredienser

  • 1 brk inlagda rödbetor (hela!)
  • 2-3 gröna äpplen (för syrlighet)
  • 3-4 dl gräddfil
  • 1-1,5 msk majonnäs
  • Salt, svartpeppar och kryddpeppar

Gör så här

  1. Hacka rödbetor och de skalade äpplena till små bitar och lägg i en skål.
  2. Häll gräddfilen i en bunke och tillsätt majonnäs lite i taget så att det blir lagom majonnässpets i smaken. Tillsätt salt och nymald peppar efter smak (gärna lite extra mycket kryddpeppar).
  3. Häll över såsen i skålen, lite i taget. Så att det blir en bra blandning – inte för torrt och inte för rinnigt (måtten är gjorda efter ögonmått – så de är inte exakta)
  4. Om man vill kan man krydda såsen med lite senap och istället ta bort svartpeppar.