Kottes potatispuré

Ingredienser

För 4 portioner

  • 12 st King Edward eller annan mjölig sort
  • 2 dl parmesanost i bit för att riva (125g ?)
  • Muskotnöt – hel
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 25 gram smör
  • 100 g (ca) rostade pinjenötter eller hackade mandlar
  • 1+ msk vit tryffelolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen
  2. Mosa potatisen med en press
  3. Lägg i smöret, nötter/mandel och den rivna parmesanen och rör om (vänd om) tills smöret smält.
  4. Häll i tryffelolja och den uppvärmda grädden peu en peu och rör om tills det blir en bra konsistens.
  5. Riv i lite muskot och tillsätt salt och peppar – rör om.
  6. Servera med några persiljekronor spridda över moset samt ringla lite tryffelolja på moset.